Bloc

dilluns, 4 maig 2009

Setmana històrica per a la ciutat de Figueres

Coincidint amb la celebració de les Festes majors, sense cap mena de dubte la setmana que queda enrere haurà de ser recordada, juntament amb la de l”aprovació del Pla integral de la Rehabilitació del casc antic com a la més transcendent d’aquest mandat municipal. En primer lloc, per l’eficient adjudicació de les obres programades a partir del Fons estatal d’inversió local, que a més de permetre la construcció de nous aparcaments, d’un nou pla de voreres, d’una nova piscina i de noves instal·lacions esportives ha suposat la consecució d’un fons extraordinari per valor de 958.239 €. que faran possible incorporar noves actucions de soterrament de contenidors i de renovació de serveis arreu de la ciutat. Segonament, perquè aquesta setmana el Govern de Catalunya ha adjudicat la construcció de la segona escola de primària d’aquest mandat per a Figueres: el CEIP Parc de les Aïgues, una llarga reivindicació de la ciutat que ara ja és un fet. Finalment, perquè el Govern de l’Estat ha adjudicat al Projecte de Nou Auditori de Caputxins, l’ajut de 2.093.244 € , una aportació econòmica plurianual que juntament amb els recursos consignats des de l’Ajuntament en garanteix la viabilitat.

Després de gairebé dos anys de treball intens, l’esforç del nou govern de la ciutat continua donant els seus fruits. El relleu generacional que s’ha produït als tres partits que conformen el Govern municipal, així com la solidesa i estabilitat del programa de Govern aprovat es confirmen com els elements polítics més fructífers de la història de la democràcia a la ciutat. Tenim el repte d’aprendre de les lliçons del passat i de no deixar-nos embardissar ni distreure en polèmiques partidistes i estèrils! Hem de seguir intensament el rumb modernitzador traçat per a una dècada.

En el terreny de l’autoestima ciutadana, penso que les Fires i Festes de la Santa Creu han estat una nova i ben aprofitada ocasió per reconèixer la cultura popular de la ciutat, el seu talent i, com no, també, per a divertir-se. Els Concerts de Fires de la Jove Orquestra de Figueres, de la Coral Polifònica de Figueres i l’Orquestra Versatile del Casino, la Festa de l’arbre, l’homenatge a la gent gran, l’espectacular i multitudinària trobada gegantera, la trobada castellera la cursa popular al Castell, els Trofeus de Fires de Natació, tenis, petanca, tenis taula, la Fira de l’u de maig, la rua infantil, la Fira del Llibre Vell, la Fira del Cinema o del segell, la concentració de 600, de puntaires, les Creus de Maig o la segona edició del Festicòmic han fet de Figueres, per una setmana,  una veritable capital de cultura catalana, alhora tradicional i moderna. L’envelat a la Rambla s’ha confirmat com un èxit rotund, que ha retornat definitivament l’ambient festiu i l’alegria de la Santa Creu al centre de la ciutat! Al seu temps, l’Embarraca’t  reformulat i potenciat amb un gran cartell ha recuperat l’embranzida que necessitava! Certament, doncs, una setmana històrica per a la ciutat! Visca Figueres!