Bloc

diumenge, 20 desembre 2009

Qui no té feina el toro pentina..

L’anunci per part del PSC i de CiU de la seva determinació a donar llibertat de vot als seus diputats i diputades en el debat sobre l’admissió a tràmit de la iniciativa legislativa popular per a la prohibició dels toros a Catalunya i la petició afegida pel PSC que a més de lliure el vot fos secret ha fet d’aquesta votació una de les més interessants (que no importants) de la legislatura.

Així, el dia abans de la votació era realment reconfortant comprovar la tenacitat amb què taurins i prohibicionistes intentaven influir en la decisió dels diputats. Per un dia, els lobbies actuaven amb llum i taquígrafs i anant directament als electes de base, sense intermediaris de partit.

Quant al debat, penso que les intervencions d’en Josep Rull (CiU) i de l’Albert Ribera (Ciutadans) van ser especialment brillants. Com realment decebedora va ser la del socialista David Pérez, que estic segur que va fer decantar els indecisos cap al costat oposat que ell defensava.

La iniciativa doncs va iniciar el seu tràmit i ara caldrà escoltar els arguments d’uns i altres. Personalment, com ja he escrit públicament, trobo poc edificant que en ple context de crisi i amb les dificultats serioses que estan passant milers de persones, el Parlament s’ocupi d’una qüestió que, de fet, no està en l’agenda de preocupacions de ningú. A Figueres la plaça de toros va ser molt concorreguda per autòctonos i turistes fins que va deixar de ser-ho. Aleshores es va vendre a l’Ajuntament i en aquests moments està apunt per a ser reconvertida en equipament esportiu. Els taurins figuerencs es troben cada juliol a Ceret i per la Mercè baixen a passar el dia a Barcelona. No critiquen els costums i tradicions dels altres ni esperen convèncer ningú de la bondat moral de les pròpies.

Al Parlament en canvi iniciem un debat moral sobre els drets dels Toros. Deu ser allò de qui no té feina el toro pentina!  En tot cas, de moment, els diputats podem afirmar que si més no en una votació hem estat realment lliures! Bravo!