Publicacions

Llibres Propis

Vèncer i convèncer

Portic Edicions, 2002

L’exconseller de la Generalitat Santi Vila relata en primera persona la seva experiència al banc dels
acusats davant el Tribunal Suprem i la seva declaració, però també les veritats i mentides d’alguns dels
principals protagonistes i testimonis durant el judici, les experiències i anècdotes d’aquells llargs mesos
de procés judicial, viscuts entre Madrid i Barcelona.
L’autor dedica la segona part del seu llibre a plantejar la seva proposta per recuperar els consensos
constitucionals bàsics per a la convivència i, a través del diàleg, reprendre el camí de la reconciliació i
el progrés a Catalunya i al conjunt d’Espanya.

Vencer y convencer

Ediciones Península, 2020

Tras el choque institucional entre la Generalitat y el Gobierno de España en octubre de 2017, el autor relata en primera persona su experiencia en el banquillo de los acusados ante el Tribunal Supremo, su declaración, pero también las verdades y mentiras de algunos de los principales protagonistas y testigos en el juicio, así como las experiencias y anécdotas de aquellos largos meses de proceso judicial, vividos entre Madrid y Barcelona.

Convencido de que los españoles no deben caer de nuevo en el lado equivocado de la historia, Santi Vila dedica la segunda parte de su libro a plantear su propuesta para recuperar los consensos constitucionales básicos para la convivencia y, a través del diálogo, retomar la senda de la reconciliación y el progreso en Cataluña y en el conjunto de España.

Comprar

D’herois i traïdors

grup62, 2018

Les relacions polítiques i institucionals entre Catalunya i l’Estat espanyol passen per un dels pitjors moments.
Quan semblava que Espanya havia superat els reptes de la liberalització econòmica, la integració europea
i la configuració d’una societat del benestar homologable al de les democràcies més avançades d’Europa,
reapareixen els fantasmes del mal govern i de les lluites fratricides, com si es tractés d’una fatalitat. (més…)

Comprar

Carles Fontserè. Photocitizen. Del món a Catalunya

Rigau Editors, 2016

Dins els actes del centenari del naixement del polifacètic artista Carles Fontserè, aquest llibre recull una completa visió de la vessant fotogràfica i cartellística de l’autor. Les fotografies en blanc i negre sobre diferents capitals del món que va retratar, des de París, Roma, Londres, Mèxic DF o Nova York, a banda de les imatges sobre Catalunya -Banyoles, Cadaqués, Ripoll o Barcelona…- completen aquest volum.

Comprar

Humanos o posthumanos?

Fragmenta, 2016

Aquest llibre parteix de dos articles d’opinió publicats a La Vanguardia, articles que van generar un ampli debat en el qual van participar, al llarg de 12 mesos, 213 veus reconegudes en l’àmbit social, tecnològic, jurídic, filosòfic, artístic, científic,urbanístic, teològic o espiritual. A través d’aquestes veus, el llibre facilita que el lector prengui consciencia respecte als nous esdeveniments que vindran.

 

Comprar

Un moment fundacional

Grup62, 2016

Santi Vila exposa de manera interessant i amena la seva visió de la societat actual, del país i de la política, entrellaçant l’experiència com a alcalde de Figueres i conseller de Territori de la Generalitat amb vivències més personals i anècdotes il·lustratives. L’autor, que ha passat de la Conselleria de Territori a la de Cultura, fa una proposta de refundació que és pragmàtica i alhora espiritual. El congré  (més…)

Comprar

Catalunya Ciutats

Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, 2015

Catalunya Ciutat(s) explora la relació entre les ciutats i el territori que les acull. Prenent el concepte noucentista de la Catalunya-ciutat fa un recorregut al voltant del desplegament del fet urbà al territori català per acabar mirant cap el futur

Un Perfil Propi. Converses amb Santi Vila

Angle Editorial, 2014

Autor: Francesc Soler
Pròleg de Pilar Rahola

Un seguit de reflexions perquè el gran públic sàpiga què pensa i com actua un esperit lliure com Santi Vila, al marge del dia a dia polític. El llibre és, sobretot, el resultat d’una sèrie de converses més o menys informals que arrenquen el setembre del 2011 quan és alcalde de Figueres i culminen dos anys després ja que com a membre del Govern de Catalunya.

La Transició Nacional

Ed.Malhivern, 2012

Presentació Santiago Cocurella.

Vuit dels dirigents més rellevants de CiU (el president de la Generalitat, Artur Mas, Jordi Turull, Carles Campuzano, Ramón Tremosa, Xavier Trias, Josep Maria d’Abadal, Meritxell Budó i Santi Vila) escriuen el contingut del procés de transició nacional, en un moment que aquest concepte va esdevenir central en el debat polític català.

Comprar

A l’equador del projecte. Cinc anys al davant d’un propòsit modernitzador i de progrés de Figueres

Ajuntament de Figueres, 2012

Publicació de la conferència en motiu del cinquè aniversari com alcalde a on fa balanç de la feina feta i actualitza els quaderns de Bitàcola que ha de portar a Figueres a ser la ciutat ideal, a on tots els somnis siguin possibles.

Què pensa l’alcalde Santi Vila

Ebe, ecoeditor, 2011

Entrevistat per Josep Puigbert
Pròleg Lluís Recoder

Un llibre entrevista a on passa balanç al seu primer mandat a l’alcaldia de Figueres i explica com afronta la reelecció. Repassa temes de ciutat, de país, del moment polític, així com aspectes més personals de la seva vida.

Sense Límits o de com a la ciutat tots els somnis han de ser possible

Editorial Brau, 2011

Prefaci de Carles Duarte Montserrat
Pròleg Juan Jesús Aznar

Recull d’alguns articles, discursos o conferències que va fer Santi Vila en el seu primer mandat (2007-2011) com alcalde. Un llibre a on es recullen els valors i les idees inspiradors del seu projecte polític per a la ciutat de Figueres.

Comprar

Les ciutats creatives, a propòsit de Figueres

Ajuntament de Figueres, 2010

Publicació de la conferència que Santi Vila va pronunciar sota la cúpula del Museu Dalí amb l’objectiu de fer un elogi de la ciutat entesa com a màxima expressió de civilització, democràcia i oportunitats i com a cèl·lula primigènia des d’on es construeix la nació i l’Estat. Apuntala les seves reflexions sobre el món urbà amb un seguit d’objectius perquè les ciutats continuïn essent espais de llibertat i de progrés.

Començar il·lusiona

2010

Un seguit de reflexions i propostes de Santi Vila acompanyades d’aportacions de personatges diversos a les portes de les seves primeres eleccions com a cap de llista de CiU a la demarcació de Girona.

Figueres, de vila a ciutat: el repte de la modernització

Ajuntament de Figueres, 2008

Conferència publicada amb el balanç del primer any de govern municipal i a on se situen els grans reptes que Figueres haurà d’afrontar per esdevenir la veritable ciutat de referència del nord de Catalunya.

Què pensa Santi Vila

Fundació Ramon Trias Fargas, 2007

Entrevistat per Josep Puigbert
Pròleg de Vicenç Villatoro

Un llibre entrevista a on explica el seu projecte de ciutat, les inquietuds personals i la seva visió de la política poc abans de guanyar les eleccions municipals i ser proclamat alcalde de Figueres.

Elogi de la memòria

Edicions 3i4, 2004

Treball que li va valer el Premi Octubre d’assaig i la seva posterior publicació com a llibre. Planteja la transcendència de la memòria a l’hora de conformar les identitats personals i col·lectives. En un recorregut per la trajectòria d’escriptors, artistes, polítics, ciutadans famosos i desconeguts, així com, per moments decisius de la història del segle XX (guerra civil espanyola, guerres mundials, l’Holocaust, els gulags soviètics…), el llibre analitza la pluralitat de memòries existents i els usos i abusos que se’n fan des del present.

Comprar

Un camell en un garatge

Brau edicions, 2003

Pròleg Francesc-Marc Alvaro

Es tracta d’una selecció d’articles i discursos escrits o pronunciats per Santi Vila en el primer mandat com a regidor de CiU a l’Ajuntament de Figueres. És una mirada subjectiva i eclèctica a temes d’interès social i polític. Els seus articles es contraposen amb un seguit d’escrits de periodistes, professors, polítics i professionals del món social i cultural.

Comprar

Maria Àngels Custey

Ajuntament de Figueres, 2000

Pròleg Joan Armangué

Llibre en memòria de Maria Àngels Custey (1959-1998) en motiu del primer aniversari de la seva mort. Tracta aspectes personals i professionals d’aquesta infermera, gestora de la Sanitat Pública i docent figuerenca que va desenvolupar la major part de la seva trajectòria professional a Madrid.

L’hotel París: per fi flamant Museu del Joguet de Catalunya

Ajuntament de Figueres, 1998

Primer treball publicat de Santi Vila que, a partir de la seva formació com a historiador, repassa l’origen i la transformació d’un edifici emblemàtic de la ciutat de Figueres, la casa Terradas, en flamant Museu del Joguet.

Autors diversos

Vèncer i convèncer

Portic Edicions, 2002

L’exconseller de la Generalitat Santi Vila relata en primera persona la seva experiència al banc dels
acusats davant el Tribunal Suprem i la seva declaració, però també les veritats i mentides d’alguns dels
principals protagonistes i testimonis durant el judici, les experiències i anècdotes d’aquells llargs mesos
de procés judicial, viscuts entre Madrid i Barcelona.
L’autor dedica la segona part del seu llibre a plantejar la seva proposta per recuperar els consensos
constitucionals bàsics per a la convivència i, a través del diàleg, reprendre el camí de la reconciliació i
el progrés a Catalunya i al conjunt d’Espanya.

Vencer y convencer

Ediciones Península, 2020

Tras el choque institucional entre la Generalitat y el Gobierno de España en octubre de 2017, el autor relata en primera persona su experiencia en el banquillo de los acusados ante el Tribunal Supremo, su declaración, pero también las verdades y mentiras de algunos de los principales protagonistas y testigos en el juicio, así como las experiencias y anécdotas de aquellos largos meses de proceso judicial, vividos entre Madrid y Barcelona.

Convencido de que los españoles no deben caer de nuevo en el lado equivocado de la historia, Santi Vila dedica la segunda parte de su libro a plantear su propuesta para recuperar los consensos constitucionales básicos para la convivencia y, a través del diálogo, retomar la senda de la reconciliación y el progreso en Cataluña y en el conjunto de España.

D’herois i traïdors

grup62, 2018

Les relacions polítiques i institucionals entre Catalunya i l’Estat espanyol passen per un dels pitjors moments.
Quan semblava que Espanya havia superat els reptes de la liberalització econòmica, la integració europea
i la configuració d’una societat del benestar homologable al de les democràcies més avançades d’Europa,
reapareixen els fantasmes del mal govern i de les lluites fratricides, com si es tractés d’una fatalitat. (més…)

Carles Fontserè. Photocitizen. Del món a Catalunya

Rigau Editors, 2016

Dins els actes del centenari del naixement del polifacètic artista Carles Fontserè, aquest llibre recull una completa visió de la vessant fotogràfica i cartellística de l’autor. Les fotografies en blanc i negre sobre diferents capitals del món que va retratar, des de París, Roma, Londres, Mèxic DF o Nova York, a banda de les imatges sobre Catalunya -Banyoles, Cadaqués, Ripoll o Barcelona…- completen aquest volum.

Humanos o posthumanos?

Fragmenta, 2016

Aquest llibre parteix de dos articles d’opinió publicats a La Vanguardia, articles que van generar un ampli debat en el qual van participar, al llarg de 12 mesos, 213 veus reconegudes en l’àmbit social, tecnològic, jurídic, filosòfic, artístic, científic,urbanístic, teològic o espiritual. A través d’aquestes veus, el llibre facilita que el lector prengui consciencia respecte als nous esdeveniments que vindran.

 

Un moment fundacional

Grup62, 2016

Santi Vila exposa de manera interessant i amena la seva visió de la societat actual, del país i de la política, entrellaçant l’experiència com a alcalde de Figueres i conseller de Territori de la Generalitat amb vivències més personals i anècdotes il·lustratives. L’autor, que ha passat de la Conselleria de Territori a la de Cultura, fa una proposta de refundació que és pragmàtica i alhora espiritual. El congré  (més…)

Catalunya Ciutats

Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, 2015

Catalunya Ciutat(s) explora la relació entre les ciutats i el territori que les acull. Prenent el concepte noucentista de la Catalunya-ciutat fa un recorregut al voltant del desplegament del fet urbà al territori català per acabar mirant cap el futur

Un Perfil Propi. Converses amb Santi Vila

Angle Editorial, 2014

Autor: Francesc Soler
Pròleg de Pilar Rahola

Un seguit de reflexions perquè el gran públic sàpiga què pensa i com actua un esperit lliure com Santi Vila, al marge del dia a dia polític. El llibre és, sobretot, el resultat d’una sèrie de converses més o menys informals que arrenquen el setembre del 2011 quan és alcalde de Figueres i culminen dos anys després ja que com a membre del Govern de Catalunya.

La Transició Nacional

Ed.Malhivern, 2012

Presentació Santiago Cocurella.

Vuit dels dirigents més rellevants de CiU (el president de la Generalitat, Artur Mas, Jordi Turull, Carles Campuzano, Ramón Tremosa, Xavier Trias, Josep Maria d’Abadal, Meritxell Budó i Santi Vila) escriuen el contingut del procés de transició nacional, en un moment que aquest concepte va esdevenir central en el debat polític català.

A l’equador del projecte. Cinc anys al davant d’un propòsit modernitzador i de progrés de Figueres

Ajuntament de Figueres, 2012

Publicació de la conferència en motiu del cinquè aniversari com alcalde a on fa balanç de la feina feta i actualitza els quaderns de Bitàcola que ha de portar a Figueres a ser la ciutat ideal, a on tots els somnis siguin possibles.

Què pensa l’alcalde Santi Vila

Ebe, ecoeditor, 2011

Entrevistat per Josep Puigbert
Pròleg Lluís Recoder

Un llibre entrevista a on passa balanç al seu primer mandat a l’alcaldia de Figueres i explica com afronta la reelecció. Repassa temes de ciutat, de país, del moment polític, així com aspectes més personals de la seva vida.

Sense Límits o de com a la ciutat tots els somnis han de ser possible

Editorial Brau, 2011

Prefaci de Carles Duarte Montserrat
Pròleg Juan Jesús Aznar

Recull d’alguns articles, discursos o conferències que va fer Santi Vila en el seu primer mandat (2007-2011) com alcalde. Un llibre a on es recullen els valors i les idees inspiradors del seu projecte polític per a la ciutat de Figueres.

Les ciutats creatives, a propòsit de Figueres

Ajuntament de Figueres, 2010

Publicació de la conferència que Santi Vila va pronunciar sota la cúpula del Museu Dalí amb l’objectiu de fer un elogi de la ciutat entesa com a màxima expressió de civilització, democràcia i oportunitats i com a cèl·lula primigènia des d’on es construeix la nació i l’Estat. Apuntala les seves reflexions sobre el món urbà amb un seguit d’objectius perquè les ciutats continuïn essent espais de llibertat i de progrés.

Començar il·lusiona

2010

Un seguit de reflexions i propostes de Santi Vila acompanyades d’aportacions de personatges diversos a les portes de les seves primeres eleccions com a cap de llista de CiU a la demarcació de Girona.

Figueres, de vila a ciutat: el repte de la modernització

Ajuntament de Figueres, 2008

Conferència publicada amb el balanç del primer any de govern municipal i a on se situen els grans reptes que Figueres haurà d’afrontar per esdevenir la veritable ciutat de referència del nord de Catalunya.

Què pensa Santi Vila

Fundació Ramon Trias Fargas, 2007

Entrevistat per Josep Puigbert
Pròleg de Vicenç Villatoro

Un llibre entrevista a on explica el seu projecte de ciutat, les inquietuds personals i la seva visió de la política poc abans de guanyar les eleccions municipals i ser proclamat alcalde de Figueres.

Elogi de la memòria

Edicions 3i4, 2004

Treball que li va valer el Premi Octubre d’assaig i la seva posterior publicació com a llibre. Planteja la transcendència de la memòria a l’hora de conformar les identitats personals i col·lectives. En un recorregut per la trajectòria d’escriptors, artistes, polítics, ciutadans famosos i desconeguts, així com, per moments decisius de la història del segle XX (guerra civil espanyola, guerres mundials, l’Holocaust, els gulags soviètics…), el llibre analitza la pluralitat de memòries existents i els usos i abusos que se’n fan des del present.

Un camell en un garatge

Brau edicions, 2003

Pròleg Francesc-Marc Alvaro

Es tracta d’una selecció d’articles i discursos escrits o pronunciats per Santi Vila en el primer mandat com a regidor de CiU a l’Ajuntament de Figueres. És una mirada subjectiva i eclèctica a temes d’interès social i polític. Els seus articles es contraposen amb un seguit d’escrits de periodistes, professors, polítics i professionals del món social i cultural.

Maria Àngels Custey

Ajuntament de Figueres, 2000

Pròleg Joan Armangué

Llibre en memòria de Maria Àngels Custey (1959-1998) en motiu del primer aniversari de la seva mort. Tracta aspectes personals i professionals d’aquesta infermera, gestora de la Sanitat Pública i docent figuerenca que va desenvolupar la major part de la seva trajectòria professional a Madrid.

L’hotel París: per fi flamant Museu del Joguet de Catalunya

Ajuntament de Figueres, 1998

Primer treball publicat de Santi Vila que, a partir de la seva formació com a historiador, repassa l’origen i la transformació d’un edifici emblemàtic de la ciutat de Figueres, la casa Terradas, en flamant Museu del Joguet.