“empordanès, català i
ciutadà del món”

Perfil

foto santi

Catalanista i ciutadà del món; liberal i sensible a la sort dels més febles; abraço la modernitat sense desatendre la tradició. Faig meva la màxima de JV Foix: “M’exalta el nou i m’enamora el vell”.

Santi Vila i Vicente, més conegut com a Santi Vila, (Granollers, 1973) és un historiador i polític català que viu entre Barcelona i Figueres. Actualment és Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el president Carles Puigdemont i, l’anterior legislatura, va ser Conseller de Territori i Sostenibilitat amb el president Artur Mas.

Es va llicenciar a la carrera de Lletres de la Universitat de Girona i va fer cursos de Doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la de Girona. Com a docent va impartir classes al col·legi La Salle de Figueres i a les Facultats de Lletres i de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, a on va ensenyar història contemporània. Ha publicat diversos articles científics i de divulgació sobre l’integrisme catòlic a Catalunya i en especial sobre la figura de Fèlix Sardà i Salvany.[1] També s’ha interessat per qüestions relacionades amb la memòria històrica, amb treballs com “Elogi de la memòria” que va obtenir el reconeixement dels Premis Octubre de 2004, guanyant el premi Joan Fuster d’assaig.

El 1999 va ser regidor de l’ajuntament de Figueres per CiU i va dirigir l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà fins al novembre de 2006. Al 2007 va ser elegit alcalde de Figuieres i a les eleccions municipals del 2011 es va convertir en el primer alcalde que va obtenir majoria absoluta a la ciutat de Figueres. Va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya a les eleccions de 2006. Posteriorment va ser designat cap de llista de CiU a la circumscripció de Girona en les eleccions al parlament català de l’any 2010 i va repetir el 2012, convertint-se aquesta en l’única demarcació a on CiU no va perdre cap diputat respecte al 2010.

En les eleccions de 2012 repetí com a cap de llista per Girona, sent l’única demarcació on no es perdé cap diputat respecte al 2010. El 27 de desembre del 2012 fou confirmat com a nou Conseller de Territori i Sostenibilitat, substituint Lluís Recoder, i Marta Felip el rellevà com a batlle de Figueres.

+…

DECLARACIÓ DE BÉNS