Bloc

dijous, 2 juliol 2009

Joan Solà alerta que el català està en perill i el Parlament n’acusa rebut

Aquest dimecres el filòleg Premi d’Honor de les Lletres catalanes Joan Solà ha comparegut davant del Parlament de Catalunya i ha alertat (res de nou) que el català no té bona salut, ni política, ni social ni filològica. Fent ús, per primera vegada, de la possibilitat que recull el reglament de la Cambra de convidar a alguna personalitat rellevant a intervenir davant del Ple del Parlament, el President Benach va considerar oportuna la intervenció de Solà.

En acabar el discurs de Solà, alguns diputats ens vam qüestionar sobre l’encert de promoure iniciatives com aquesta, des de la tribuna del Parlament, essent plenament conscients que de la seva realització no se’n despendrà cap iniciativa concreta. No té un punt de cínic convidar a algú en seu parlamentària, aplaudir-lo fins a l’extenuació fins i tot quan qüestiona bona part de les polítiques lingüístiques del Govern i que després.. no passi res?

El de Solà va ser un bon i compromès discurs. De nou, però, com deia aquella sèrie d’humor britànica, el Parlament de Catalunya i el seu Govern exhivim que sabem ser més cínics que en Pere el cínic, de cal cínic, que va guanyar el concurs de cínics de l’any passat.  Govern i parlament vam felicitar-nos de la gran intervenció de Solà, en vam acusar rebut i vam procedir.. al següent punt de l’ordre del dia. I a sopar, que són dos dies!