Bloc

dimarts, 22 desembre 2009

Els Roura de la Cera

Divendres passat va ser presentat a Figueres el Llibre Can Roura de la Cera, un espectacular recull memorialístic d’en Xavi Roure sobre la història de les cinc generacions de la família que han viscut, viuen o pensen viure vinculats a la gairebé centenària empresa. El llibre tracta dels valors de la família i de l’empresa i repassa l’evolució social i política viscuda a Figueres i al conjunt de Catalunya, on en molts moments la pròpia família Roura ha jugat un paper protagonista.

En un exercici de transparència que confirma la grandesa moral d’en Xavier Roura, el llibre fa una defensa aferrissada de la cultura de l’esforç i l’emprenedoria, de la conveniència d’aprendre a superar les dificultats i fins i tot els fracassos, des d’una militància obertament catalanista i cristiana.

Realment insòlit en els temps avorridament previsibles que ens toquen viure. Realment digne d’elogi, també, pel que suposa de maduresa intel·lectual i cívica. Llegint i assistint a la presentació del llibre, ben bé et podies creure en un acte londinenc, de presentació d’algun nou material biogràfic en alguna sala de The Portrait Gallery.