Conferències

03/03/2016

Saluda per a la Festa de Sant Medir 2016

La Festa de Sant Medir, que té lloc cada hivern poc abans de la primavera, constitueix una dolça commemoració que participa, amb un perfil propi, del sentit comunitari de la cultura popular i tradicional, tan vinculat al poble i a la tradició, i arrelat a la memòria i a la terra. Un impuls primigeni, des del qual tota societat fa camí, és més viva.
A Catalunya, ho veiem habitualment, proliferen iniciatives com la de la Federació de Colles de Sant Medir. Les formen persones i col·lectius que mantenen, enriqueixen i dinamitzen les nostres tradicions. Les impulsen des del sentit integrador que ens caracteritza com a poble, les renoven adequadament a partir d’unes arrels que es perpetuen. En una festa en la qual tothom pot participar-hi perquè tothom s’hi sent acollit, sigui quin sigui el seu origen.
Encoratjo la Junta de la Federació, el conjunt de colles que hi són vinculades i els vostres afiliats i amics a mantenir viva aquesta Festa de Sant Medir. La cercavila que organitzeu per diversos barris barcelonins i l’aplec posterior a l’ermita, al cor de la serra de Collserola, vinculen valuosament la capital catalana amb el seu entorn natural. I any rere any, aquests vincles preuats, els feu renéixer.
Santi Vila
Conseller de Cultura

0