Conferències

04/04/2016

Petits i joves espectadors d’avui per a l’escena de demà (Mostra d’Igualada)

La ciutat d’Igualada compta amb una important densitat cultural. En equilibri adient entre la riquesa del patrimoni, l’activisme de les entitats, la renovació de la cultura popular i l’impuls de situar adequadament les noves expressions de la cultura en el conjunt de l’àmbit català.
Expressions entre les quals la Mostra d’Igualada hi té cada primavera un paper rellevant. Aquesta fira de teatre infantil i juvenil, que ara arriba a la 27a. edició, s’inscriu en les polítiques culturals que fan del teatre i les arts escèniques eines de dinamització indispensables per al públic familiar.
La Mostra representa, doncs, una invitació als petits i joves espectadors d’avui a ser els nous públics que participin de l’escena de demà. A arribar-hi també, si s’escau, des de l’autoria, la interpretació i altres intervencions al voltant de l’escenari . Amb la creativitat, la reflexió i el divertiment com a actius que cal anar adquirint en les primeres edats per tal d’assolir el sentit crític que caracteritza les societats lliures.
Igualada torna a ser, aquests dies, un gran escenari a l’aire lliure. Un marc idoni per a l’impuls d’una de les fires culturals que considerem estratègiques a Catalunya. Desitjo que la Mostra 2016 sigui novament l’èxit que la ciutat i els organitzadors es mereixen i que petits i grans feu possible amb la vostra presència, la vostra rialla i la vostra passió.
Santi Vila
Conseller de Cultura

 

0