Bloc

dijous, 5 gener 2012

Benvinguda a Figueres als Reis d’Orient!

Reis generosos d ‘Orient, que dueu coses a la gent, benvinguts a Figueres!

Un any més fidels a la tradició, seguint l’estel que us guia heu arribat a la nostra ciutat per omplir-nos de presents i, encara més important, per recordar-nos que les ciutats que progressen són les que fan de l’amor, la pau i la convivència en llibertat els seus tresors més grans.

Gràcies, oh Reis magnífics de l’Orient, per haver llegit els milers i milers de cartes que petits i grans us hem escrit confessant-vos els nostres desitjos i il•lusions i gràcies també per venir amb els geps dels vostres camells carregats de joguets estrafolaris! Us prego que no us deixeu ningú, que passeu a totes les cases, les calentes i les fredes, les grans i les petites!

Tots els figuerencs i figuerenques hem sortit al carrer per donar-vos la benvinguda, amb fanalets i carregats d’il•lusió. A les cases, no patiu, que abans d’anar a dormir tots us haurem preparat menjar i beure pels vostres cavalls i camells i anís pels vostres patges i músics!

Nens i nenes de Figueres! Aneu a dormir d’hora i procureu no llevar-vos fins que l’Ajuntament hàgim posat de nou, com cada dia tots els carrers i places!

Pares i mares de la ciutat: sembreu al cor dels vostres fills la llavor de l’esperança que tot ho creu possible! Aprofiteu aquesta vigília del Dia de Reis per retrobar-vos amb el nen i la nena que vau ser, per renovar la vostra il•lusió i desig de viure i el vostre compromís per fer dels vostres fills i filles homes i dones de bé!

Us demano que les llàgrimes dels moments difícils que passem no ens impedeixin tenir ben oberts els ulls i veure els estels que ens parlen d’esperança. En la mesura que esteu aquí, amb les vostres famílies, amb els amics i conciutadans que us estimeu sou uns afortunats! Recordeu aquell figuerenc tan pobre.. que només tenia diners i procureu semblar-vos, en canvi, a aquell altre que era tan ric, tan ric que sense tenir euros ni propietats sempre regalava somriures i un caramel als més petits, petons i abraçades als més grans i que sempre tenia temps per escoltar als qui l’envoltaven.

Nens i nenes de Figueres! Homes i dones del cap dret! Cridem ben ben fort: Visca el Rei Melció! Visca el Rei Gaspar! Visca el Rei Baltasar! Visca la Nit de Reis!