Arxiu de mesjuliol, 2010


El projecte de la plaça de braus avança..

divendres, 30 juliol 2010

Ahir al vespre, el plenari de la corporació municipal vam aprovar l’estudi de viabilitat econòmica per a fer possible la rehabilitació de la plaça de toros i la seva conversió en complex poliesportiu, amb piscines, gimnàs, pistes de pàdel i bàsquet. Els contactes amb diverses entitats financeres confirmen que el projecte està ben orientat i que és viable econòmicament. Estem davant d’un projecte de prop de vuit milions d’euros, majoritàriament finançat amb recursos privats. Amb la concessió administrativa culminada, els nous equipaments educatius i esportius fets, la rehabilitació del casc antic en marxa i l’avinguda Vilallonga i la plaça Catalunya en obres tinc la impressió que els reptes més difícils del mandat que eren competència estricta de la ciutat comencen a quedar alliberats positivament. En aquesta recta final cal seguir treballant però per tal que tots ells arribin a bon port i, també, per deixar apunt per a la propera legislatura els projectes estratègics en matèria d’infraestructures viàries i ferroviàries (integració de la nova estació a la ciutat i la regió, C-260, N-II i N-260) aquests sí, de competència nacional i estatal. Evidentment, els temps de crisi i la reiterada discriminació de PP i PSOE a Catalunya no ajuden..


Culminant el Pla de cruïlles amb l’Anton Casamor

dimarts , 20 juliol 2010

La renovació de cruïlles duta a terme a la ciutat durant els darrers mesos culminarà amb la instal·lació al carrer Pompeu Fabra d’una reproducció en bronze de l’escultura d’Anton Casamor “nu”. Ahir a la junta de Govern vam aprovar el conveni entre l’Ajuntament de Figueres i la Fundació Casamor pel qual l’entitat encarregada de promocionar l’obra de l’artista de Navata cedeix gratuïtament els drets de reproducció d’aquesta escultura. Amb l’acord, la ciutat tanca el pla de cruïlles amb una acció d’excel·lència i repara l’absència inexplicable d’obra d’Anton Casamor a l’espai públic de la capital empordanesa.


Som una nació: nosaltres decidim!

diumenge, 11 juliol 2010

La manifestació multitudinària d’ahir a la tarda pels carrers de Barcelona és important per moltes raons. Primerament, perquè davant el desaire  i l’agressió de la classe política espanyola a la dignitat nacional de Catalunya (en aquest punt socialistes i populars s’assemblen molt)  la societat civil ha sabut mobilitzar-se, cívicament i dedidida en defensa de l’interès general de Catalunya. Aquest és justament el segon aspecte que destaca de la mobilització d’ahir. En un món cada vegada més individualista i atomitzat, la defensa de la identitat nacional suma, aglutina, crida a l’acció. I ho fa, en nom de la defensa del bé comú, d’una societat que es vol més lliure, més justa. 

La greu crisi econòmica, institucional i de valors que vivim reclama un canvi de rumb urgent. El President Montilla sap que la legislatura -i el seu govern- han estat definitivament amortitzats per la societat catalana. No té sentit doncs perllongar l’agonia uns mesos només confiant que un fet extraordinari i a hores d’ara inimaginable pugui arribar a frustar l’esperança de canvis que la societat reclama. Cal convocar eleccions ja i donar la veu al poble!

Talment com va viure el nostre país a principis de segle XX, ara, cent anys més tard vivim novament un moment fundacional. El 1906 Carles Rahola ho va escriure carregat d’esperança: “Cuatro, seis, ocho soñadores en esta ciudad, donde la trivialidad tiene  su imperio.. no deseo más. Me parece que ya formamos legión. Podemos, sin duda, hacer algo.  Un día conquistaremos el mundo.” Som una nació! Ens toca decidir quines persones, valors i polítiques han de fer possible el somni!


Espais verds

dijous, 8 juliol 2010

Acabo d’incorporar al bloc un accés al web d’iniciativa municipal sobre els espais verds de la ciutat de Figueres. Des de fa uns mesos, després d’un intens treball amb els serveis informàtics, l’empresa Ecoserveis i la Universitat de Girona, els qui ens estimem la biodiversitat podem accedir a informació contínuament actualitzada sobre l’evolució del 15.541 arbres de la ciutat, les 376 jardineres existents o, en definitiva els més de 740.415 mts2 de superfície verda. Un llarg i intens treball, que ens omple d’orgull.