Arxiu de mesgener, 2010


Blog en reformes!

divendres, 22 gener 2010

Després de quinze dies amb el blog en reformes, reprenc la seva activitat, encara que els ajustos continuen! Ufff, els frikis de la informàtica mengen a part!


Javier Bauluz, a Figueres

divendres, 22 gener 2010

El fotoperiodista i premi Pulitzer Javier Bauluz ha estat a Figueres per reivindicar el compromís ètic del peridiosme! Enfront dels qui es veuen les fotografies únicament com a objecte comercialitzable, pensades únicament per satisfer els qui les han d’acabar comprant, Bauluz ha reivindicat el seu valor d’imatge i documental! Enfront dels que es disposen a treballar únicament per encàrrec, Bauluz ha reclamat el fotoperiodisme compromès!


Pressupost 2010 a Figueres

dilluns, 4 gener 2010

El Govern de la ciutat de Figueres acabem de presentar el Projecte de Pressupostos per a l’any 2010, amb una previsió d’ingressos i despeses de 55.941.923 €.  Un pressupost auster i equilibrat, propi del context de crisi que ens toca viure. En destaca l’important esforç en la contenció de despeses, amb una reducció mitjana d’un 15% i amb la potenciació dels capítols destinats a l’educació, la formació al llarg de la vida (+14,4%), la cultura (+3,67%) i, sobretot, els serveis socials (+29%).

També és especialment destacat el fort ritme inversor que manté el pressupost: 13.680.873 €, el 54% dels quals provinent de subvencions d’altres administracions. Més enllà del compromís modernitzador assumit en el Pla de Govern, el context de crisi obliga a generar inversió pública, generadora d’ocupació. Analitzat panoràmicament, d’ençà del 2007, la ciutat haurà pressupostat i executat fins a seixanta milions d’euros. Les prioritats hauran estat l’educació, la cultura, el Pla integral d’actuació al casc antic, la modernització i conservació de la ciutat ("La ciutat dels detalls)  i els temes vinculats amb la sostenibilitat del Medi Ambient.

D’enguany en destaca, especialment, el grau de consens assolit entre les formacions que composen el Govern i, també, amb ERC i PP. Entre totes les formacions amb representació al consistori s’haurà fet possible un Pressupost que estic convençut resultarà útil per a minimitzar els efectes de la crisi i posar les bases per a la generació de noves oportunitats per als nostres conciutadans.


In memoriam d’un home digne

dissabte, 2 gener 2010

La mort sobtada del meu avi, ahir, a dos quarts de dues del migdia, ha coincidit amb el naixement d’un nou nét de l’Albert Ollé, regidor d’Hisenda de la ciutat de Figueres i bon amic. M’impressiona la força implacable de la mort, que és la de la vida. La vida i la mort, cara i revers de la mateixa moneda, disposen de nosaltres segons els plau, capriciosament. Assegut al banc de l’Església, davant del fèretre, emmig del soroll dels silents, brillaven amb força els moments intensos que he viscut al costat de l’avi, en molts moments pare: moments bons i moments difícils. Constato el pas del temps i la petitesa de la condició humana, però lluny d’embardissar-me en el labernint del carpe diem sento reforçat, altiu i orgullós, el desig de viure dignament, que és la única forma humana de viure.