Arxiu de mesgener, 2007


Pere Casellas, l’enfant terrible dels joves lleons socialistes

divendres, 26 gener 2007

En el marc d’una intervenció plenària a l’ajuntament de Figueres les poc meditades reflexions del regidor Pere Casellas insinuant interessos immobiliaris de l’alcalde de Roses en els seus viatges a València… han despertat, lògicament, una petita tempesta política. Sóc dels qui creuen que en política s’ha de poder dir tot i sóc també dels qui difícilment s’ofenen davant d’atacs fonamentats… per molt subjectius que siguin. En el cas concret d’en Pere Caselles, sempre li n’he valorat la capacitat de distanciament que té respecte dels problemes que analitza així com el seu tarannà incombustiblement negociador. Ser murri i un punt escèptic però.. no ens hauria de dur mai a creure que en política tot s’hi val..  Els qui estimem això de la política hauríem de ser especialment sensibles a la preservació de la seva honorabilitat.


Figueres mereixeria més ambició en política cultural

divendres, 26 gener 2007

Per primera vegada d’ençà de la restauració de la democràcia, l’Ajuntament de Figueres ha dut a terme un Ple monogràfic sobre la cultura a la ciutat. Ja era hora! Lamentablement, però, com ja va sent habitual en els debats polítics al nostre país, més que per a fer possible la confrontació d’idees… les intervencions van servir per juxtaposar posicions. El govern es va mostrar previsiblement exultant i la meva intervenció va ser contundent i crítica. Diàleg de sords o no.. el cas és que des de fa alguns mesos hem aconseguit situar el tema de la cultura en l’agenda política de la ciutat. Veurem què dura i si té alguna conseqüència pràctica positiva.


Per sorpresa.. presidint la comissió d’interpretació i seguiment del conveni laboral

dijous, 25 gener 2007

Després de més de dos anys d’agres enfrontaments entre el Govern municipal i els treballadors de l’ajuntament de Figueres i de la consecució finalment d’un acord de conveni, sóc proposat com a president de la comissió de control i seguiment. Procuraré no defraudar ningú en aquesta funció avaluadora. De la primera trobada n’aprenc però l’origen de les discrepàncies: són molts els qui parlen i pocs els qui escolten. Veurem…