Bloc

dilluns, 28 desembre 2009

Agenda de Nadal

Prèvies a Nadal. 5 de desembre. Tret de sortida a les celebracions amb la posada en marxa de les llums de Nadal. Enguany, les dalinianes arriben als barris; TVE i TV3 s’hi refereixen com a les més originals del país. El dissabte 12, sopar multitudinari de Nadal, organitzat per Convergència i Unió de Figueres. Més de 500 persones, militants i simpatitzants del partit ens apleguem en un sopar de caràcter festiu, destinat a renovar l’energia per a l’any 2010.  Poques hores abans,  inauguració de la Pista de gel. Els diumenge 20, tradicional quina de la Fundació Altem. Segueixen els aperitius i dinars i sopars de les empreses i entitats municipals i de la Fundació Salut. Celebro especialment el bon clima assolit amb els treballadors municipals. Els més antics m’expliquen que aquest era un ambient insòlit d’ençà dels primers anys de la democràcia. També m’impacta especialment el sopar amb el centenar de persones que durant l’any que s’acaba han quedat sense sostre i que han necessitat l’ampara dels serveis públics. Segurament, aquell va ser l’àpat amb més sentit cristià i comunitari de tots els que hauré fet durant les festes. 

Nadal. Com és habitual en l’agenda de l’Alcalde de Figueres, visito els avis de l’Asil Vilallonga, el menjador per a transeünts i els malalts del sòciosanitari Bernat Jaume. Al carrer, comencen les activitats per a infants.

Sant Esteve. Com faig cada any, el dia de Sant Esteve assisteixo a l’aplec de Santa Eugènia, a Avinyonet de Puigventós. Una trobada senzilla, en una esglesiola recuperada amb jornals dels feligresos i amics de Santa Eugènia i dinamitzada per Mn. Pep Claparols. Decidit a buscar sempre el sentit autèntic dels valors de l’Evangeli, en la seva homilia Mn. Pep va fer-se seva la resposta que el Dalai Lama va donar a la pregunta sobre quina era la millor religió? – La que ens acosta més a Déu! va respodre amb humilitat. – I Quina és, doncs, la que ens acosta més a Déu? – La que ens fa més humans! va concloure. Celebro l’experiència religiosa que finalment es justifica pel valor de la seva humanitat.

Diumenge 27. Altament recomanable el Primer Nadal dels Pastors, de Mn. Rossend Fortunet, una obra que d’ençà de 1923 s’ha anat representant de forma gairebé ininterrompuda i que manté vius els valors de la cultura popular. L’Ajuntament hem iniciat els tràmits per declarar el Primer Nadal dels Pastors bé cultural d’Interès Local. El propòsit ha estat recolzat unànimement.