Bloc

dijous, 7 maig 2009

A cadascú el que li correspon

Amb l’adjudicació per part de GISA del projecte de construcció del nou CEIP Parc de les Aigües a l’empresa figuerenca Miquel Costa S.A., per un import de 4.281.197 € i un termini d’execució de tretze mesos la ciutat de Figueres i la Conselleria d’Educació fan un pas més en la millora de l’oferta educativa pública a la ciutat. Primer va ser el CEIP l’Amistat, ara el CEIP Parc de les Aigües i tot seguit haurà de venir el nou CEIP Carme Guasch, en aquest cas a través de la remodelació de l’actual centre penitenciari.

Si la relació de la ciutat amb la Conselleria d’Educació només pot ser avaluada des de la complicitat i la capacitat de culminar exitosament projectes, no es pot dir el mateix, en canvi, respecte la Conselleria de Salut. És realment lamentable que dos anys i mig més tard de l’anunci de l’inici de les obres de construcció del segon CAP a la ciutat de Figueres per part de la Consellera Geli  res no faci pensar que la seva licitació sigui imminent ni tan sols que estigui correctament orientada.  L’argument comprensible que el context de crisi dificulta tirar endavant noves inversions en aquest cas em sembla inacceptable. Perquè quan una Consellera del Govern de Catalunya fa campanya electoral en favor d’un candidat local i a pocs dies de les eleccions promet la construcció imminent d’un nou CAP no està comprometent el seu partit o el seu candidat sinó que el que està fent és posar en risc la credibilitat del Govern del país, si és que no té previst – o no pot- complir amb la paraula donada.

Lluny de posicionaments partidistes, doncs, només puc certificar la correcta gestió de la política educativa a la ciutat, per constrast amb la negligència de la Conselleria de Salut. I si no, que parlin els fets!