Bloc

dilluns, 31 agost 2009

5 Flaixos de rabiosa actualitat

acustica_sol.jpg

Figueres. La premsa local i nacional coincideix a valorar la vuitena edició del Festival Acústica de Figueres com la millor de la història. A més dels rècords de públic, el trasllat de la Fira de les cuines del món a la Rambla, els concerts al claustre del Ramon Muntaner acrediten l’aposta del Festival per la qualitat i els formats reduits.

Catalunya. La possible retallada estatutària per part del Tribunal Constitucional, si s’acaba produint, només ens deixa dos camins: o la reforma constitucional per adaptar la Carta Magna a la voluntat popular o l’abandó del moderantisme i el compromís decidit amb la solució sobiranista.

Figueres. De nou, l’inici del curs escolar. Prop de 4500 nens i nenes es disposen a començar el nou curs escolar. En ple context de crisi, la ciutat hem destinat 100.000 € per ajudar a les famílies en l’adquisició de llibres. Alhora, en el moment de començar les classes, estan a punt de començar les obres de la nova escola pública al Parc de les Aigües i estem enllestint els tràmits per a possibilitar la instal·lació d’una escola Montessori. És imminent, també, l’inici de les obres de la nova escola d’Hosteleria. En plena crisi és especialment justificat invertir en formació!

Catalunya en Xarxa. L’anunci del President Sarkozy de prioritzar la inversió en la millora de la xarxa ferroviària de TGV a França i, especialment, el compromís d’avançar els treballs en el tram entre Nîmes i Montpeller és una excel·lent notícia que ens situa més aprop el somni de connectar, d’una vegada, Barcelona i París a través de l’alta velocitat. França compleix. Veurem si el Ministeri de Foment sap alliberar-se de prejudicis ideològics i respondre amb la mateixa visió estratègica.

Figueres. Nova escultura a la Plaça Joan Tutau. Fidels al compromís d’instal·lar anualment un nou conjunt escultòric a la ciutat, aquest dissabte Figueres va inaugurar un Monument al barri de l’Horta de l’Hospital, obra de Quim Domene, que ratifica la nostra vocació de ciutat oberta i tolerant. Orgull de ciutat.

 Escultura Portes 2