Bloc

dilluns, 23 novembre 2009

1980-1993: temps de construir

Demà a les vuit del vespre el President Pujol visita novament la ciutat, en aquest cas per presentar el seu segon volum de memòries. En el text hi surten en nombroses ocasions figuerencs que durant els anys vuitantes van tenir un paper protagonista  en el lideratge polític i econòmic del país – Marià Lorcà, Ramon Boixadós, Ramon Miquel, Jordi Mercader- i, també, diverses referències de reconeixement a l’Antoni Xirau i en Josep Pallach. També s’hi explica (amb alguna imprecisió) el compromís determinant del President Pujol a l’hora de fer possible l’adquisició, l’any 1980, per a la ciutat, de la Torre Galatea, un projecte clau per a l’impuls del Museu Dalí i del conjunt del fet dalinià.

Aquest migdia, mentre tornava d’una reunió a Madrid, la lectura d’aquest llibre ha despertat la curiositat del meu acompanyant, absort en la lectura d’un informe sobre com podem millorar la mobilitat dels proveïdors comercials al centre històric.

"- Alcalde, què llegeixes?

– Un text més romàntic que el teu informe, li he respost! És una història d’amor incondicional entre un home i el seu país. D’amor i d’acció, perquè com diuen a Espanya, "hechos son amores!" I el llibre del President Pujol parla de la força que el va moure a construir Catalunya però, igual d’important, dels fets i persones que van fer-ho possible i real!